avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Utskrift av löneunderlag

03-08-2018 11:59
  • 0 Svar
  • 2 gilla
  • 466 Visningar

När lönerna är sparade kan du skriva ut en sammanställning över alla sparade löner. Rapporten heter löneunderlag och den tar du fram i analyser - rapporter - löner - löneunderlag. I rapporten finns dessa urval. Notera att du inte behöver göra utskrift av löneformerna månadslön och timlön/månad var för sig. När du väljer periodtypen månad kommer båda dessa löneformerna med. Om du väljer periodtypen vecka kommer både veckolön och timlön/vecka med.

 

Väljer du visa underlag: False och därefter preview visas löneunderlaget. Vill du även att rapporten tar med den närvaro, frånvaro, raster och noteringar som har rapporterats under löneperioden så kan du få med det genom att välja visa underlag: True. Det ger en bra dokumentation över förutsättningarna för hur lönen har beräknats. Informationen visas i datumordning.

image.png

I detta exempel har vi valt true och klickar därefter på preview. Resultatet visas:

image.png

 

Löneunderlagen skrivs ut med en lön per sida. Bläddra med pilarna för att ta er fram och tillbaka i underlaget.

image.png

Här visas sida två med närvaro, frånvaro, raster och noteringar:

image.png

Sist i rapporten visas en summering över alla löner i urvalet. Med hjälp av denna kan du enklare stämma av att överföringen till ditt lönesystem blir korrekt genom att kontrollera inlästa löner och totalbelopp med det som visas på på sista sidan. Tänk på att det endast är sparade löner som kommer med i denna rapport.

image.png

 

Rapporten kan även sparas som fil, t ex i PDF-format. Det innebär att du inte behöver skriva ut den på papper för att spara en dokumentation över löneberäkningarna. Välj först vilket format du vill spara i och klicka sedan på Export. Detta är även ett bra alternativ om du vill mejla ut löneberäkningen till någon.

Medverkande