avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

 • 2 Svar
 • 2 Liker
 • 2690 Visninger

Support ser at mange kunder har fått brev fra Skatteetaten om "Rapportert null i antall døgn eller kilometer i 2019". 

 

Grunnen til det er at transaksjonene under "Forespørsel / Godkjent lønn" mangler antall i kolonnen "Antall T1 / Antall døgn". 

Brevet refererer til at det må korrigeres tilbake på den måneden rapporteringen skjedde. 

 

Sett riktig antall i kolonnen "Antall T1 / Antall døgn" under "Forespørsel / Godkjent lønn". Videre må de lønnskjøringene hvor antall ikke har blitt rapporteres erstattes i A-meldingen. 

Les mer her hvordan du sender erstaningsmelding.

 

Grunnen til at antallet ikke har blitt rapportert inn for 2019 kan være at lønnsarten du har bruk har på huke for "Sette verdi i antall T1 og beløp T1 til 0". 

Denne huken er fjernet når du oppgraderte til versjon 14.10. Slik at dette blir korrekt for 2020.

antall t1.PNG

 

Det er også viktig at lønnsarter som skal rapportere antall til A-meldingen har behandlingsregel 3- sats*faktor*antall. Står lønnsarten med behandlingsregel 1- beløp vil Visma Lønn kun sende inn beløp.

Samme fremgangsmåte som over for å rette antall under "Forespørsel / Godkjent lønn".

 

For tidligere år har ikke Skatteetaten reagert på at antall ikke har blitt rapportert inn. 

 

Spørsmål til support

 • Vi har nå sendt inn for eksempelvis måned 5 (mai) i 2019. I tilbakemeldingen får vi da åpent arbeidsforhold på måned 6 (juni) på en ansatt som har begynt hos oss i november?
  I slike tilfeller må i tillegg sende inn a-melding hvor du har krysset av for "Kun ansattopplysninger" og send inn for månedene 6-10 (juni - oktober).

 

 • Vi har mange ansatte og vil mest sannsynlig få mye problemer ved å sende nye A-meldinger tilbake i tid. Hva kan jeg gjøre?
  Visma support har vært i kontakt med A-ordningen og fått følgende tilbakemelding:
  I de tilfeller der opplysningspliktig har mange ansatte, ikke klarer å korrigere og det vil være byrdefullt å korrigere tilbake i tid (12 mnd) så har vi opplyst til opplysningspliktig at de kan korrigere antall døgn/km i a-meldingen for 2019-12 (slik at det blir riktig på inntektsmottakers skattemelding for 2019).

  Dersom du ønsker å korrigere på denne måten kan du gjøre følgende:
  1. Opprett en trekkfri lønnskjøring for desember 2019.
  2. Registrer med lønnsarten det gjelder (nattillegg, diett eller kilometergodtgjørelse) det antallet som skulle vært rapportert inn og overstyr beløpet til 0,01.
  3. Godkjenn denne lønnskjøringen og send en A-melding for desember 2019.
Kommentarer

Hei

Ser ut som om antall døgn ikke overføres fra Expense, selv om lønnsarten er opp riktig.

John Erik

 

Hei,

 

Det er ikke feil overføring fra Expense. Antall døgn har ikke kommet med hvis "Sette verdi i Antall-T1 til 0" har stått på i 2019. Hvis det ikke står antall i kolonnen Antall-T1/Antall døgn i Forespørsel / Godkjent lønn for lønnsår 2019, har haken stått på i 2019, selv om den ikke gjør det nå. Tidligere har ikke Skatteetaten reagert på at antall døgn ikke har blitt med.

 

Hvis haken for "Sette verdi i Antall-T1 til 0" ikke står på nå vil det komme antall i Antall-T1/Antall døgn uavhengig om lønnsarten kommer fra Expense eller om det punches manuelt i lønnsregistreringen.

 

Mvh Renate,

Visma HRM support