avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Antall dager omsorgspenger (sykt barn) endret i henhold til nye Corona regler

27-03-2020 12:12 (Sist oppdatert 16-04-2020)
  • 0 Svar
  • 2 Liker
  • 683 Visninger

I henhold til de nye reglene som ble vedtatt 20. mars får foreldre dobbelt så mange dager med omsorgspenger, også kalt «sykt-barn-dager». Arbeidsgiver skal kun betale for de tre første dagene.

 

Dette er nå implementert i Visma.net Calendar, slik at ansatte kan registrer fravær på koden Sykt barn – Omsorgspenger, i henhold til nytt regelverk.

Endringen har tilbakevirkende kraft til 01.01.2020

 

Koden Sykt barn – Omsorgspenger er oppdatert i henhold til disse grensene:

Screenshot (15).png

Dersom du har opprettet en egen kode for sykt barn vil koden ikke bli automatisk oppdatert. I dette tilfelle må du endre koden manuelt. 

 

Nøyaktige detaljer om hvordan inntektsmelding for omsorgspenger vil endres er ikke helt klart ennå, og arbeidsgiverperiode er derfor ikke endret i denne omgang.

 

Koden håndterer pr i dag ikke registrering i timer. Dette innebærer at om du f.eks. registrere 2 timer på koden Sykt barn - omsorgspenger, vil dette telle som en dag. Vi anbefaler derfor at du venter med å registrere til du har en full dag, og legger inn hvilke dager det gjelder i kommentarfeltet. Det vil komme støtte for registrering/håndtering av timer ved barns sykdom/omsorgspenger i en senere versjon.

 

Se mer informasjon på NAV.

 

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips